سلامت باش

خصوصیات مفید تغذیه ای انجیر

انجیر، میوه ای شیرین، گوشت دار، زرد یا بنفش رنگ، دارای ویتامین آ ، ب و ث ، قند، پروتئین، مواد اَزُته، چربی، آهن، منگنز و کلسیم است. از امام رضا(ع) نقل شده است که فرمودند: “انجیر بوی بد دهان را از بین می برد، استخوان ها را محکم می سازد، موجب رویش مو می شود.
انجیر سریع الهضم و برای تقویت معده و نیروی جنسی، لینت مزاج و رفع یبوست مؤثر است. به صورت خشک کرده نیز، قابل استفاده است. کمپوت آن برای مبتلایان به سوءهاضمه مصرف می شود.
در موارد ابتلا به سرماخوردگی، عصاره لعابدار انجیر خشک، روی مخاط، اثر نرم کننده دارد. انجیر تازه دو نیم کرده، روی دملهای چرکی و تومورهای کوچک، مانند ضماد عمل می کند. شیرابه درخت انجیر در معالجه زگیل مؤثر است. انجیر برای از بین بردن بوی بد دهان نیز توصیه شده است .
شیرابه انجیر شیر را منعقد کرده و آن را تبدیل به پنیر می کند و مالیدن شیرابه به میخچه ,زیگیل,خال گوشتی این آثار را از بین می برد بعلاوه گذاشتن کمی از شیرابه انجیر به محل حفره دندان کرم خورده درد آن را فورا ساکت می کند ومیوه کامل انجیر در موقع طبخ غذا سرعت آن را افزایش می دهد .
میوه انجیر از ویتامین های A,B,C سرشار است. خداوند در سوره تین به آن قسم یاد می کند. در تورات نیز از انجیر به نیکویی یاد شده و بوداییان آن را میوه ای مقدس به شمار می آوردند و معتقدند که بودا در زیر درخت انجیر به معرفت الهی دست یافت.
• فواید انجیر به شرح زیر است:
کاهش فشار خون ،انجیر منبع خوب پتاسیم می باشد و همان طور که می دانیم، پتاسیم، عنصری است که برای کنترل فشار خون به کار می رود.
کمبود پتاسیم، مخصوصا وقتی که غذاها دارای مقدار زیادی سدیم(نمک) باشند، می تواند موجب بالا رفتن فشار خون شود.
انجیر، منبع خوبی از فیبرهای غذایی می باشد. فیبر، اثر مفیدی بر کاهش وزن دارد و گرسنگی را به تاخیر می اندازد.
جلوگیری از سرطان سینه به خاطر داشتن فیبر بالا، از ابتلا به سرطان سینه جلوگیری می کند.
بالا برنده تراکم استخوان ، انجیر دارای مقدار زیادی کلسیم (۷۹ میلی گرم در ۲۲۴ گرم انجیر) می باشد. تحقیقات نشان داده است که کلسیم در انجیر به همان اندازه کلسیم موجود در شیر می باشد.
کلسیم، به عنوان بالا برنده تراکم استخوان شناخته شده است. به علاوه، پتاسیم موجود در انجیر، دفع ادراری کلسیم را کاهش می دهد. پس انجیر یکی از بهترین ها برای افزایش تراکم استخوان می باشد و از پوکی استخوان جلوگیری می کند.
جلوگیری از ضعف عضلات ، مطالعات نشان داده است که افرادی که روزانه ۳ عدد یا بیشتر میوه مصرف می کنند، ضعف و انحطاط عضلانی کمتری دارند.
انجیر منبع خوبی از منیزیم نیز می باشد.
ملین و ضد یبوست است.
به بهبود سرفه و نفس کشیدن راحت کمک می کند.
انجیر تازه مقدار کمی ویتامین C دارد و بهترین منبع(نسبت به دیگر میوه ها) ویتامین B6 می باشد.
انجیر برای هضم بهتر غذا بسیار مفید است. برای کم خونی مفید است.
انجیر برای افراد دارای کلسترول بالا و اسید اوریک بالا ، بسیار مفید است.
تشنگی را از بین می برد.
انجیر به عنوان دارویی برای تولید انرژی و قوی شدن به کار می رود.
انجیر برای افرادی که رشد غیر طبیعی دارند، بسیار مفید می باشد.
از سرطان روده جلوگیری می کند. انجیر جلوی رشد سلول های سرطانی را می گیرد.
آنتی اکسیدان زیادی نسبت به سایر میوه ها دارد.
امگا ۳ و امگا ۶ دارد. پس برای سیستم اعصاب، مغز و قلب بسیار مفید می باشد.
سدیم کمی دارد.
انجیر برای بهبود سردرد، دندان درد ، تهوع، تب، نقرس، گوش درد ، سوختگی، معده درد، ورم چرکی(آبسه) ، بیماری های ریوی و بیماری های مقاربتی مفید است.