سلامت باش

آشنایی با خواص شگفت انگیز موز

موز انواع مختلف دارد یک نوع آن بسیار درشت و نوعی از آن هم خیلی ریز است که مزه شیرینی دارد.
در کشورهای استوایی معمولا موز را می پزند و همراه با برنج و لوبیا می خورند در کشورهای آمریکای لاتین موز را ورقه ورقه کرده و در آفتاب خشک می کنند.
هنگامیکه موز انتخاب می کنید باید پوست آن زرد و سفت و روی آن لکه های سیاه وجود داشته باشد و این نشانه موز رسیده است.موز نارس بدلیل داشتن نشاسته زیاد هضمش سنگین است.
▪ترکیبات شیمیایی :
قندی که در موز وجود دارد بسرعت قابل جذب است.
در ۱۰۰ گرم موز مواد زیر موجود است :
.انرژی: ۱۰۰ کالری
.آب: ۷۰ گرم
.پروتئین:  ۰/۸ گرم
.چربی: ۰/۲ گرم
.قند: ۶/۵ گرم
.کلسیم: ۸ میلی گرم
.فسفر: ۲۵ میلی گرم
.آهن: ۰/۷ میلی گرم
.سدیم: ۱ میلی گرم
.پتاسیم:  ۳۷۰ میلی گرم
.ویتامین آ:  ۱۹۰ واحد
.ویتامین ب۱:  ۰/۰۵ میلی گرم
.ویتامین ب ۲: ۰/۰۶ میلی گرم
.ویتامین ب ۳: ۰/۰۷ میلی گرم
.ویتامین ث: ۱۰ میلی گرم
▪خواص داروئی:
موز از نظر طب قدیم ایران معتدل و تر است و خون را غلیظ می کند.موز انرژی زیادی دارد و چون نرم هست غذای خوبی برای کودکان و اشخاص مسن می باشد.
○بدلیل داشتن پتاسیم زیاد ضد سرطان بوده و غذای خوبی برای ماهیچه ها می باشد.
○موز ملین بوده و همچنین مرهم اسهال و اسهال خونی است.
○موز خونساز است بنابراین اشخاص لاغر و کم خون حتما باید موز بخورند.
○موز تقویت کننده معده و نیروی جنسی است.
○موز مرهم زخم معده و روده می باشد.
○شیره گلهای موز درمان کننده اسهال خونی است.
○جوشانده موز اثر قطع خونریزی دارد.
○ضماد برگ درخت موز برای درمان سوختگی مفید است.
○ریشه موز دفع کننده کرم معده است.
○موز نفاخ است و زیادخوردن آن خصوصا در سرد مزاجان تولید گاز معده می کند برای رفع این عارضه باید پس از موز کمی نمک خورد.
○موز تاثیر خوبی در تامین رشد و تعادل سیستم اعصاب دارد.
○برای درمان ضعف بدن موز را با عسل بخورید.
اخطار : موز بعلت درا بودن قند زیاد برای مبتلایان به مرض قند مضر است و نباید در خوردن آن افراط کنند.