سلامت باش

پیشگیری بهتر از درمان بیماریها

سلامت باش

نام علمی گیلاس(Prunus avium)و از خانواده ی(Rosaceae)می باشد.درخت گیلاس بدون خار و دارای میوه ی گوشت‌ دار و محتوی یک هسته است.گیلاس میوه ی کوچک، گرد و ملین است که در هنگام چیدن به رنگ قرمز یا سیاه می‏ باشد و دارای یک هسته است.در واقع در طبیعت سه نوع گیلاس به رنگ‏ های قرمز، سیاه  و زرد یافت می ‏شود.
گیلاس ‏ها را همیشه رسیده می ‏چینند زیرا پس از چیدن به خوبی رشد نمی ‏کنند و شما می ‏توانید آن را تنها 1 تا 3 روز به خوبی نگهداری نمایید.
استفاده از گیلاس:
گیلاس‏ ها را بهتر ا‏ست تازه‏ تازه پس از چیدن از درخت تناول کرد.
اغلب از گیلاس، مربا و یا ژله درست می‏ کنند زیرا نمی ‏توان آن را به صورت تازه ذخیره و نگه ‏داری کرد، ولی می ‏توان آن ها را فریز کرد؛ البته بهتر است که اول هسته ‏های آن در آورده شود.
دلایل زیادی برای خوردن گیلاس وجود دارد ولی یکی از دلایل مهم آن خواص زیاد آن است. در اینجا ۱۰ خاصیت فوق العاده آن را به شما خواهیم گفت.
• انرژی زا است
مصرف گیلاس باعث بالا بردن انرژی شما می شود. نکته اینجاست که بسیاری از قندهای موجود در گیلاس قندهای طبیعی هستند که باعث شاد شدن شما می شوند و انرژیتان را افزایش می دهند. اگر احساس ناراحتی و کسالت می کنید یک مشت گیلاس بخورید تا دوباره سرحال شوید.


• به خواب راحت کمک می کند
اگر مشکل خواب دارید شروع به خوردن منظم و روزانه گیلاس کنید تا مشکلتان حل شود. گیلاس حاوی ملاتونین است که به شما خوابی راحت می دهد. دفعه بعد که دچار بیخوابی شدید، سریعا به سراغ داروهای خواب آوری که اثرات جانبی بسیار بدی دارند نروید، کافیست مقداری گیلاس بخورید تا راحت بخوابید.
• برای بینایی مفید است
یکی دیگر از دلایل باور نکردنی مصرف گیلاس این است که برای چشم بسیار مفید است. گیلاس حاوی ویتامین Aو بتاکاروتن است که برای تقویت بینایی بسیار ضروری هستند. رتینول نیز در ویتامین Aموجود است و برای سلامت پوست مفید است. ویتامین Aموجود در گیلاس ۲۰ برابر ویتامین Aموجود در توت فرنگی و تمشک آبی است. پس چرا گیلاس بیشتری نخوریم؟
• پیشگری از سرطان
آیا می دانستید با استفاده هر روزه از گیلاس به بدنتان کمک می کنید تا با انواع خاصی از سرطانها بجنگد؟ گیلاس سرشار از آنتی اکسیدانهای طبیعی و قوی است که خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد. بنابراین مقدار گیلاس بیشتری را وارد برنامه غذایتان کنید.
• هضم بهتر غذا
بخاطر مقادیر بسیار بالای فیبر، گیلاس سیستم گوارشی را تقویت می کند و باعث بایین آوردن میزان کلسترول می شود. لازم نیست مقدا زیادی فیبر مصرف کنید، یک مشت از آن برای هضم بهتر غذا کافیست.
• کم کردن درد و تاول
گیلاس منبع بسیار خوب انتوسیانین است که باعث کم کردن درد و آماس و تاول ناشی از بیماریهای مختلف مانند آرتروز می شود. اگر دچار دردهای آرتروزی شده اید بجای استفاده از مسکنها، مقداری گیلاس بخورید و ببینید جواب می دهد یا نه.
• جلوگیری از گرفتگی ماهیچه
اگر چه موز نسبت به گیلاس دارای مقادیر بالاتر پتاسیم است اما همه مردم موز را دوست ندارند. بنابراین اگر از موز خوشتان نمی آید می توانید بجای آن گیلاس بخورید. پتاسم به جلوگیری از گرفتگی ماهیچه کمک می کد. بنابراین بعد و قبل از ورزش مقداری گیلاس بخورید.
• بهبود عملکرد مغز
اگر دچار فراموشی شده اید، گیلاس به شما کمک می کند که حافظه تان برگردد.به گیلاس “غذای مغز” نیز گفته می شود زیرا حاوی مقادیر بسیار بالای آنتی اکسیدانی به نام انتوسیانین است که برای مغز بسیار مفید می باشد.
• مفید برای قلب
غذاهایی که برای قلبتان مفید هستند دارای ارزش زیادی می باشند و باید آنها را بخورید. هیچوقت برای اینکه به فکر سلامت قلبتان بیفتید دیر نیست. گیلاس خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش می دهد به سلامت عمومی بدن کمک می کند.
• خاصیت ضد التهابی
یکی از خواص بسیار مهم گیلاس خاصیت بالای ضد التهابی آن است. این خبر خوبی برای دونده گان و ورزشکاران است که ممکن است بعد از ورزش دچار درد شوند. پس از همین الان روزانه ۳ لیوان آب گیلاس بنوشید.
با این خواص بیشمار گیلاس ممکن نیست که بعد از این آن را فراموش کنیم. می توانید همه خواص آن را با خوردن گیلاس تازه و یا آب آن بدست بیاورید. البته هنگام خرید آب گیلاس حواستان به شکر اضافه شده به آن باشد. گیلاس را دوست دارید؟ چگونه می خواهید آن را بخورید؟
• ارزش تغذیه‏ ای گیلاس:
هر 100 گرم گیلاس (حدود 14عدد گیلاس متوسط) دارای این ترکیبات است:
انرژی                         72/06کیلو کالری
رطوبت                        80/74گرم
کربوهیدرات                  16/60گرم
پروتئین                       1/21گرم
چربی                        0/69 گرم
فیبر                           1/87 گرم
کلسیم                      14/71 میلی ‏گرم
فسفر                        19/12میلی ‏گرم
آهن                          0/38 میلی ‏گرم
پتاسیم                      223/5 میلی ‏گرم
فلوئور                        25میلروگرم
منیزیوم                      11/76میلی ‏گرم
ویتامین آ                    21/47 RE
ویتامین ث                  7/06میلی ‏گرم
اسید فولیک                4/12 میلروگرم
و دیگر مواد معدنی ...
• راهنمایی ‏های تغذیه ‏ای:
چربی اشباع شده در گیلاس بسیار کم است. کلسترول ندارد (مانند سایر گیاهان)، سدیم ندارد، فیبر خوراکی بالایی دارد، از ویتامین C بالایی برخوردار است.

تعداد بازدید:۴۱۴

اخطار:مطالب پزشکی تنها جنبه آموزشی و پیشگیرانه داشته و نباید جایگزین مراجعه به پزشک تلقی کرد. هدف از ثبت مطالب جنسی ایجاد روابطی صمیمانه بین زن و شوهر و استحکام کانون خانواده است.